KritiKunst is een collectief van kunstenaars die kritisch denken. Zij willen het publiek uitdagen kritische vragen te stellen. Kritische vragen over onze huidige samenleving. Zij doen dat door het publiek te verrassen met kunstzinnige straatoptredens met maatschappelijke thema’s.
Kunstenaars en activisten werken samen om doelgericht acties te voeren om aandacht te krijgen voor politieke vraagstukken en problemen die spelen in de samenleving. Neem gerust een kijkje in het fotoalbum van KritiKunst.
Wij kunnen goed sfeer maken en een kritische noot laten horen tijdens een festival, feest of demo en het publiek prikkelen op een kunstzinnige manier en met humor. Zie hier een paar voorbeelden van wat er mogelijk is.
Een kunstproject van KritiKunst. Kunst is een weerspiegeling van de maatschappij. Kritikunstenaars houden de maatschappij een spiegel voor. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is er mis met Nederland?
KritiKunst projecten zijn gericht op bepaalde thema’s. Daar worden onderwerpen aangesneden waar we aandacht voor willen hebben. Op een kunstzinnige manier zonder een mening op te dringen. Verandering komt vanuit de mens zelf. Neem een kijkje in de fotogalerij en kom meer te weten over KritiKunst projecten.
Een tegengeluid tegen overheidsmaatregelen die de toekomst van ons land een heel stuk minder menselijk maakt.
Dystopie is een vaak terugkerend onderwerp in fictie. De auteur biedt daarmee een beeld van een tijd zoals die er volgens hem of haar uit zou zien onder bepaalde omstandigheden of (politieke) regimes en/of probeert mensen te waarschuwen tegen het door hem geschetste beeld.
Verbonden met het vreugdessliert der liefde bewaken zij de sfeer bij demonstraties en zorgen zij dat deze toegankelijk blijven voor iedereen.
Utopie is een ideale wereld die niet bereikt kan worden, een onmogelijke werkelijkheid, een wensdroom. Ook kan een utopie een ideaal aanduiden waarnaar gestreefd wordt, bijvoorbeeld in de politiek of filosofie.
Het is officieel een noodtoestand wanneer Daddy Gasmasker in actie komt. Dan is het eigenlijk al te laat. Een grimmig protest tegen de politiek die de rechtsstaat corrumpeert.
Protestkunst is een brede term die verwijst naar creatieve werken die geproduceerd worden door activisten en sociale bewegingen. Er zijn ook hedendaagse en historische werken en stromingen die op deze manier kunnen worden gekarakteriseerd.
KritiKunst projecten zijn gericht op bepaalde thema’s. Daar worden onderwerpen aangesneden waar we aandacht voor willen hebben. Op een kunstzinnige manier zonder een mening op te dringen. Verandering komt vanuit de mens zelf. Neem een kijkje in onze fotogalerij.
KritiKunst heeft door stichting Werktuig de kans gekregen om op het Wildeburgfestival een aantal kunstobjecten neer te zetten op het festival terrein en te zorgen voor theater.
De demonstratie is er voor iedereen die niet past in de eenheidsworst die Utrecht nu is. Voor iedereen die vindt dat creativiteit meer ruimte moet krijgen en inziet dat Utrecht steeds minder diversiteit heeft.
Ruimte voor woningen, ateliers en vrijplaatsen is er in Amsterdam steeds minder. Terwijl roekeloze speculanten veel vastgoed leeg laten staan, verzuimen de autoriteiten te handelen in het algemeen belang en deze schaarse ruimte te onteigenen. Daarom verenigen wij krakers, activisten en andere doeners om vastgoed op eigen kracht te onteigenen. Zo maken we de stad weer van de mensen.
Vul hieronder uw mail adres in dan ontvangt u nieuwsbrieven van De Eenzame Anarchist en blijft u op de hoogte van onze acties.
Wordt ook een eenzame anarchist.